Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

A költészet napja – 2012 magyar vers hangzik fel Tatán

A költészet napjához kapcsolódva Tata különböző pontjain, közterületeken, iskolák és intézmények közelében összesen 2012 magyar vers hangzik el, az előadók köre a legkisebbektől a középiskolásokig terjed.
 
(MTI)A több mint húsz helyszínen kétezer főt megmozgató rendezvényre a diákok mellett felnőtt versmondók is jelentkeztek. Szintén Komárom-Esztergom megyében, Oroszlányban szerdán a városi könyvárban rendeznek kistérségi vers- és prózamondó versenyt, Komáromban Optimistán bele a reménytelenségbe címmel Dörner György színművész ad önálló estet a Jókai moziban.
 
Tatabányán csütörtökön tartják a diák- és ifjúsági önkormányzat által szervezett vers- és prózamondó verseny városi döntőjét. Dorogon pénteken Búzás Huba költő, Feledy Gyula Zoltán festő és Gyurcsány Ferenc politikus lesz a Haladó Demokraták Asztaltársaságának vendége.
 
Tatabányán a József Attila Megyei Könyvtárban április 16-án Versek négy tételben címmel Tóth Zsóka helyi előadóművésszel beszélget Pápai Ferenc.
 
A költészet napját József Attila születésnapjára emlékezve 1964 óta minden évben április 11-én ünneplik Magyarországon.
Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések