Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Felolvasóestek, közös versmondás és könyvtár-névadó Vas megyében

Jordán Tamás
József Attila esttel készül a szombathelyi Weöres Sándor Színház  a költészet napján:, a WSSz stúdiószínpadán április 11-én 20 órakor kezdődik Jordán Tamás Kossuth-díjas színművész, a teátrum igazgatójának önálló estje Szabad ötletek jegyzéke címmel.
 
(MTI) Körmenden a Batthyány-kastélyban gálaműsorral és könyvbemutatóval emlékeznek, Szombathelyen a Berzsenyi Dániel megyei könyvtárban legkedvesebb verseikből tart felolvasást Bálint Éva és Szabó Tibor, a Weöres Sándor Színház művészei. Sárváron a Kossuth téren április 11-én 13 órakor hatszáz diák mondja el közösen – Jordán Tamás vezetésével – Nagy László Ki viszi át a szerelmet? című versét. Szombathelyen 2008 óta tartanak iskolák diákjainak közreműködésével közös versmondást, Fűzfa Balázs helyi irodalomtörténész ötletéből azóta hagyomány, sőt országos mozgalom is lett.
    
Szombathelyen a Remenyik Sándor Evangélikus Általános Iskolában a nemrég elhunyt Balogh József költő-tanárról, az iskola egykori tanáráról nevezik el az iskola könyvtárát, a névadó ünnepséget a költészet napján tartják.
Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések