Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Arnon Grunberg személyesen mutatja be a Tirzát

Arnon Grunberg, a legnépszerűbb holland kortárs író regénye, a Tirza a Gondolat Kiadó gondozásában jelent meg magyar nyelven és a 19. Nemzetközi Könyfesztiválon mutatják be április 20-án 16 órakor a szerző jelentétében.
 
A Tirza egyszerre pszicho-thriller és szarkasztikus humorú, kíméletlenül gyönyörű regény egy apa lánya iránti szeretetéről, az elmúlásról és az emberi létezés vigasztalan szépségéről.

Arnon Grunberg generációja egyik legtehetségesebb holland írója. Huszonhárom évesen elnyerte hazájában a legjobb első regénynek járó díjat Blauwe maandagen (Uborkaszezon) című kötetével – majd 2000-ben ismét ezzel a díjjal értékelték egy álnéven publikált regényét. A jelenleg New Yorkban élő szerző regényei mellett – melyeket több mint húsz nyelvre fordítottak le világszerte – rendszeresen ír cikkeket és esszéket holland és nemzetközi folyóiratokba. A Tirza című regényéért 2006-ban kapta meg a belga Arany Bagoly-, valamint a holland Libris Irodalmi Díjat. A regényből 2010-ben film is készült, mely a Holland Filmfesztiválon a legjobb rendezés díját kapta.
 
Az író  az ELTE holland szakos hallgatóinak is előadást tart aznap délelőtt. A regényről szó lesz még május 8-án 20 órától a Nyitott Műhelyben. Gera Judit rövid bevezető előadása után Bán Zsófia, Kálmán C. György és Szántó T. Gábor beszélget a Tirza című műről.
Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések