Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Benedek Szabolcs: A vérgróf

A magyarok is csatlakoztak a vámpírlázhoz. A szerző 1973-ban született József Attila-díjas író. Új művéhez, A vérgrófhoz két folytatás is készül: A vérgrófnő frissen jelent meg, míg A vértanú 2013 tavaszára várható.
 
Az I. világháború előtt játszódó regény több szálon futó cselekménye vagy fél tucat figura sorsát követi: megismerjük a fiatal rendőrnyomozót, aki első komolyabb ügyén (prostituáltak egész sorát brutálisan kivégző sorozatgyilkos esete) dolgozik, egy fiatal örömlányt, aki szintén érintetté válik a bűnügyben, egy unatkozó, magányos bakfist, aki elkezdi felfedezni magának a világot, egy hírlapírót, aki különös ismeretséget köt és egy neves arisztokratát, aki saját bevallása szerint már több ezer éves.

A könyvet olvasva hamar világossá válik, hogy nem elsősorban a bűndráma vagy a címben is jelzett horrorsztori itt a lényeg. Ehelyett a hangsúly a békebeli Magyarország, azon belül is Budapest mindennapjaira esik. Beleshetünk a korabeli kávéházak, szerkesztőségek, úri szalonok, szűk kis utcák, munkásnegyedek világába (A vérgróf ennyiben Kondor Vilmos Budapest-regényeinek rokona). A szerző pedig nagyon szépen és hangulatosan jeleníti meg mindezt.

Libri Kiadó, 3490 Ft
Reactions