Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Kiírták a Minősített Könyvtár pályázatot

Pályázatot írt ki a Minősített Könyvtár cím elnyerésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A címet a minőségfejlesztés és a minőségirányítás módszereinek alkalmazásában kiemelkedő teljesítményt nyújtó könyvtárak és könyvtári tevékenységet folytató szervezetek nyerhetik el.
 
(MTI) Az Emmi Kulturális Államtitkársága közölte, az intézmények augusztus 31-ig nyújthatják be pályázatukat. Ehhez a minisztérium honlapjáról letölthető Könyvtári Közös Értékelési Keretrendszer szerint el kell készíteniük önértékelésüket úgy, hogy az összes elérhető pontszám legalább 75 százalékát (750 pontot) meg kell szerezniük.
  
A benyújtott pályázatok alapján a Könyvtári Minőségügyi Bizottság két szakértője helyszíni vizsgálatot tart, amelynek alkalmával ellenőrzi, pontozással és szövegesen is értékeli az adott intézményt. A cím odaítéléséről a miniszter dönt, a nyertes intézmény öt évig jogosult a Minősített Könyvtári cím használatára, amelynek birtokában pályázhat a Könyvtári Minőségi Díjra. A pályázati díj ebben az esztendőben is 200 ezer forint.
  
A Minősített Könyvtár címet 2011-ben adták át először, akkor a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtára és a nyíregyházi Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár kapta az elismerést.
  
Az idei nyerteseknek az emberi erőforrások minisztere 2013-ban, a magyar kultúra napján adja át a Minősített Könyvtár címeket.
  
A pályázat részletes feltételei a www.kormany.hu/hu/dok?source=8&type=206#!DocumentBrowse linken tekinthetők meg.
Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések