Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Díjazták az Örkény-kisfilmpályázat nyerteseit

Díjazták az Örkény István születésének 100. évfordulója alkalmából meghirdetett, Egy perc, egy történet című kisfilmpályázatra érkezett, legjobbnak ítélt alkotásokat.
 
(MTI) Farkas Milán a Mi a groteszk című novella feldolgozásával nyerte el a fődíjat. Különdíjat kapott Bene Nikoletta Üres lap című animációja, amelyben Örkény István azonos című egyperces novelláját dolgozta fel, valamint Varga Máté és Bunda Balázs Mindig van remény című munkája. A második díjat Orbán Zalán és Orbán Koppány nyerték A végső kérdés című novellából készített adaptációjukkal – közölte a szervező.
  
Szarvas Szilárd angol nyelvű klipet készített a Hogylétemről című egypercesből Inside out címen, munkáját a Budapest Film Academy különdíjjal jutalmazta.
  
A zsűri után a közönség is kiválaszthatja kedvenc Örkény-egypercesét a Daazo.com oldalán június 30-ig. A Daazo.com, a Margó Városi Irodalmi Fesztivál és a Bookline által közösen szervezett kisfilmpályázatra 43 nevezés érkezett. A pályázatra Örkény István egyperces novelláinak felhasználásával készült, legfeljebb tízperces kisfilmeket vártak műfaji megkötés nélkül elsősorban középiskolásoktól, egyetemistáktól és pályakezdő filmesektől.
  
A pályázat során a szervezők a "köztünk élő" Örkényt keresték; azt, hogy milyen formában élnek még mindig velünk azok a groteszk és abszurd helyzetek, amelyekre Örkény novellái irányították rá a figyelmet. A pályázat kiírói arra is kíváncsiak voltak, hogyan értik, hogyan látják, láttatják a mai fiatalok a 100 éve született Örkény gondolatait.
Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések