Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Stúdiók versengnek A szürke ötven árnyalatához hasonlító könyv megfilmesítéséért

Könyv | A nagy sikerű, erotikus tartalma miatt botránykönyvnek kikiáltott A szürke ötven árnyalata máris követőkre talált. Jamie McGuire hasonló történetű, de fiatalabb korosztályt megcélzó könyvének megfilmesítési jogaiért két nagy stúdió is versenybe szállt. – adta hírül a The Hollywood Reporter.
 
A szürke ötven árnyalata hatalmas sikerén felbuzdulva Hollywood a szokottnál is nagyobb erővel vetette bele magát egy újabb, megfilmesíthető könyv felkutatásába. Úgy tűnik Jamie McGuire „Beautiful Disaster” című művében megtalálták a következő aranytojást tojó tyúkot. Különböző források szerint a Warner Bros és a CBS Films jelenleg is egymásra licitálva próbálják megkaparintani az eredetileg magán úton kiadott regény jogait.

Ahogy A szürke ötven árnyalatát, McGuire könyvét is azután karolta fel egy kiadó, hogy az író saját kiadású példányai hatalmas sikereket értek el. Nemcsak a könyvek sorsában, de a két történetben is felfedezhetőek áthallások. A szürke ötven árnyalatában egy szűzies főhősnő esik menthetetlenül Christian Grey, a titokzatos milliomos bűvkörébe, a „Beautiful Disaster” főszereplője egy hasonlóan „jó kislány”, az egyetemista Abby Abernathy, aki nem iszik és nem káromkodik. Ő is egy különlegesen vonzó férfi, a leírás szerint „szikár, izmos és tetoválásokkal borított” Travis Maddox iránt kezd gyengéd érzelmeket táplálni. Fogadást kötnek egymással, ha a lány nyer a férfinek egy hónapig tartózkodnia kell a szextől, ha viszont ő nyer, akkor a lány kénytelen egy hónapra összeköltözni vele.

Nem véletlenül tartják A szürke ötven árnyalatának egy újabb, fiatalabb közönséget megcélzó változatának, és mint ilyen, a filmipar is rengeteg lehetőséget és profitot lát benne. Ugyanis a tízes éveik végén, húszas éveik elején járó lányok az Alkonyat-sorozat óta meghatározó részét adják a moziba járóknak, így a rájuk épített filmek szinte biztos sikerre számíthatnak. A nekik célzott, A szürke ötven árnyalatánál kevesebb szexuális tartalommal bíró, de ugyanannyira vonzó alkotásba Hollywood éppen azért kapaszkodik, mert a producerek tartanak attól, hogy A szürke ötven árnyalatának fülledt jelenetei ezt a  korosztályt elijeszthetik a vetítőtermektől. Mert A szürke ötven árnyalatának a  filmváltozata is javában készül természetesen. A jogokat a Focus Features birtokolja, a feldolgozás tető alá hozásával pedig Michael De Luca és Dana Brunetti producereket bízták meg, utóbbi ezelőtt a The Social Network producere volt.

De akármelyik stúdióhoz is kerül végül McGuire könyve egy ideig biztosan nem fogunk hiányt szenvedni az ilyen irányú filmekben, az írónő ugyanis már dolgozik a „Walking Disaster” című folytatáson, ami a férfi szemszögéből járja majd körül a történet következményeit.

Kultography írása - 2012. július 28. 
Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések