Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Ki hibája, ha rosszul bánnak velem?

Sok emberben felmerül ez a gondolat, hogy: " Én hibám, ha rosszul bánnak velem?'' Sokan önmagukat hibáztatják, ha mások rosszul bánnak velük, mivel azt gondolják ők ronthatták el a közös kapcsolatot vagy eseményt ami miatt így viszonyulnak hozzá. Illetve biztos tett valamit, ami miatt megérdemli - gondolhatja. De nem igaz.

A megalázó, bántó, lekicsinylő , illetve erőszakos mód SOHA NEM lehet a TE hibád. Még akkor sem érdemled meg, ha például megcsaltad, szakítani akarsz vele, levert vagy, nincs kedved engedelmeskedni neki. Ne engedd, hogy rendszeressé váljon a bántalmazás! A bántalmazásnak, erőszaknak különböző fajtái is lehetnek: ilyen például a szexuális, a verbális stb. A nők több, mint 50%-át éri élete során valamiféle erőszak, de 10-ből minden második nő fordul csak segítségért. Sokan leplezni próbálják, de az erőszakot leplezni nem lehet.

A zaklatás egyre jobban előtérbe kerül az iskolában is. Ez nem új keletű jelenség, nem a mai kor szüleménye, de az internet elterjedése óta hihetetlen méreteket öltött, sok probléma adódott emiatt. Sok zaklatás elharapódzott és a zaklatott fél az öngyilkosságot látta végső megoldásnak. A legismertebb ilyen eset egy fiatal lány története. A mobiltelefonok és a számítógépek megjelenése előtt a zaklatott fiatalok legalább az iskolától távol töltött órákban, otthon zavartalanul élhettek, kikapcsolódhattak és elmenekülhettek a zűrös hétköznapokból. Manapság azonban már senki sem menekülhet az akár 24-órás online vagy mobil zaklatók elől, mivel az interneten bárhol és bárkit meg lehet találni, úgy is lehet fogalmazni: Az internet sohase felejt. Ráadásul a neten vagy mobilon keresztül történő zaklatás gyakran nyilvánosságra sem kerül, a fiatalok maguknak, a kis szobájuk titkaként próbálják tartani. Egy felmérés szerint szinte minden gyereket ér zaklatás, atrocitás az interneten, viszont a gyerekek közel 93%-a nem is beszél a vele történt "cyber-zaklatásokról”. Mivel az elkövetők durva üzeneteiket nyomtalanul kitörölhetik, a felnőttek valóban nem is szereznek tudomást a rejtett atrocitásokról.
A lelki bántalmazásoknak komoly következménye is lehet. Kíméld és óvd társaid!

Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések