Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Kubiszyn Viktor: Drognapló

A magyar Trainspotting. Kubiszyn Viktor – akinek nemrég Filmflesskönyv című, filmes írásait egybegyűjtő könyvéről is írtunk – korábban filmes újságíróként tevékenykedett, jelenleg a mindennapi.hu keresztény közéleti portál munkatársa.

Viktor 15 éven keresztül volt drogfüggő. Már kamaszkorában politoxikománná vált – az évek során a legkülönfélébb mérgeket vette magához az alkoholtól kezdve a marihuánán és heroinon át a szipuig. Ennek során testileg és lelkileg a legfeneketlenebb mélységeket járta meg. Habár volt egy józan szakasza, amikor egy önsegítő csoportot látogatva sikerült drogmentesnek maradnia, két és fél év után visszaesett. 2009-ben viszont bevonult a rehabra; több mint két éve tiszta. Erről a „drogkarrierről” olvashatunk a könyvben.

A könyv tényleg a magyar Trainspotting? A képlet azért nem ennyire egyszerű. Habár a Drognapló van annyira színes, izgalmas és cool, mint a kultfilm alapjául szolgáló Irvine Welsh-regény, nagyon sok mindenben különbözik tőle. A fő különbség, hogy nem fikció, hanem színtiszta valóság (sőt igazság), melynek vannak elszállt, a pőreségig őszinte, durva, megrázó, önsegítő, félig tudományos és egy ponton kifejezetten megható részei.

Jószöveg Műhely Kiadó, 2790 Ft
Reactions