Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Kárpát-medencei versmondó versenyt hirdet a Mária Rádió

Kárpát-medencei versmondó versenyt rendez hagyományteremtő céllal a Mária Rádió. A Hit évéhez kapcsolódó verseny meghirdetéséhez csatlakozott a délvidéki, erdélyi, felvidéki Mária Rádió és a Szent István Rádió is.

Mint a Mária Rádió közleményéből kiderül, a versmondó verseny célja, hogy az istenes versek személyes megszólaltatásával középpontba állítsa a hit erejét, és a versenyre való felkészüléssel lehetőséget teremtsen az istenkereső ifjaknak a művészetben való csendes elmélyülésre. A versmondóknak két istenes verset kell megjelölniük.

A két korcsoportnak, 14-16 és 17-20 éveseknek szóló verseny első fordulóit a jelentkező iskolákban, a megyei fordulókat megyénként egy középiskolában, míg az országos döntőt Budapesten rendezik meg.
Az iskolai fordulókat november 10-25. között, a megyei középdöntőket december 10-22. között, az országos döntőt pedig a jövő évi nagyböjt idején tartják meg. A jelentkezéseket október 12-ig várják a szavaloverseny@mariaradio.hu e-mail címen a szervezők.
(MTI)
Reactions