Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Esszékötet jelent meg Szabó Magda emlékére

Hétköznapi hősiesség címmel esszékötetet jelentetett meg Szabó Magda születésének 95. évfordulójára a Szabó Magda Szellemi Örökségéért Alapítvány - közölte Szurmainé Silkó Mária, az alapítvány kuratóriumának elnöke 2012.október 5-én, az író születésnapján.


Az alapítvány egyik első nagyszabású programjaként 2010-ben a debreceni Méliusz-könyvtárral közösen hirdette meg a Szabó Magda-esszéíró pályázatot középiskolásoknak. A pályázatra 22 településről 35 pályamunka érkezett, a szakmai zsűri döntése értelmében közülük tíz versenyezhetett a díjakért.

A most megjelent, Hétköznapi hősiesség című kötet a tíz döntős pályamunka mellett a pályázatra beérkezett többi esszéből is közöl válogatást, részleteket - tette hozzá Szurmainé Silkó Mária.

Elmondta azt is, hogy az író születésének 95. évfordulójára közhasznú alapítványuk és a budapesti Szabó Magda Kéttannyelvű Általános Iskola angol szépkiejtési-versenyt hirdetett, amelyen az író angol nyelven megjelent könyveiből kell majd felolvasni részleteket. A versenyt november 22-én rendezik a Szabó Magda Kéttannyelvű Általános Iskolában.

(Forrás: MTI)
Reactions