Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Kaszás Attila Kulturális Fesztivál kezdődik Szlovákiában

Változatos programokkal várja a látogatókat a szlovákiai Zsigárdon az öt évvel ezelőtt elhunyt színművésznek emléket állító Kaszás Attila Kulturális Fesztivál; hétfőtől augusztus 11-ig kézműves foglalkozások, népzenei és néptánctábor, folklórfesztivál, valamint verstábor is lesz.
 
(MTI) – A Zsigárdi Kulturális Nyár elnevezésű fesztivált 2005 óta minden évben megtartják. A rendezvény Kaszás Attila halála után, 2007-ben vette fel tiszteletből a színművész nevét. Minden évben egyre többen látogatnak el a programokra, valamennyi rendezvény közül a legnépszerűbb a népzenei és néptánctábor, amelyre Magyarországról és Erdélyből is érkeznek csoportok – mondta Kiss László főszervező.
 
A fesztivál nyitóprogramja a kistérségi nyári kézművestábor, amely hétfőn kezdődött és vasárnapig tart. A zsigárdi tájházban a különböző kézműves mesterségek képviselői adnak ízelítőt tudásukról, és tanítanak meg egy-egy fogást a közönségnek.
 
Az augusztus elején zajló verstáborban Czajlik József rendező és Gál Tamás színész vezetésével a verselőadás technikáival ismerkedhetnek meg a diákok és a felkészítő pedagógusok.
 
A kulturális fesztivál záró rendezvénye az augusztus 8. és 11. közötti gyermek és felnőtt néptánc- és népzenei tábor, valamint a Kárpát-medencében élő népek ezzel párhuzamosan zajló folklórfesztiválja. A felnőtteknek gyimesi és mezőkeszüi, a gyerekeknek magyarbődi és szatmári táncokat oktatnak. A tánc- és daltanítás mellett hegedülni, brácsázni és nagybőgőzni is tanulhatnak a résztvevők.
Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések