Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Sarah Gancher Klauzál térje a Sirályban

„Öt anya” és „Széder” felolvasószínházi előadásai után, május 1-én a „Hét a hétben” projekt részeként Sarah Gancher amerikai drámaíró Klauzál tér című drámáját is bemutatják Sirályban.
 
A „Klauzál tér” Klára, egy koravén kamaszlány története, aki nemrég költözött a pesti zsidónegyedbe. A környékbeli gyerekek kiközösítése és folytonos megalázása miatt Klára egy tizenhárom éves zsidó lány szellemével kezd el barátkozni. A két kamaszlány szexuális felhangoktól sem mentes, olykor brutalitásba forduló barátságot köt. Aztán Klára fejébe veszi, hogy bosszút áll kínzóin...
 
A darab tartalmi kiindulópontja a Klauzál tér területén 1944-ben, a gettó idején létesített tömegsír. A MAROM célja a mű bemutatásával emléket állítani azoknak, akiket a gettó ideje alatt a Klauzál téri tömegsírban temettek el, és akiknek emlékét ma még egy emléktábla sem őrzi. Az emlékezésen túl cél a múlt feldolgozásával kapcsolatos gondolkodás, beszélgetés, párbeszéd.
 
A darabot Érsek-Obádovics Mercédesz, Kiss Diána Magdolna, Gera Marina, Gergely Katalin és Szilágyi Kata adja elő.
 
Az est díszvendége Sarah Gancher, akivel a darab után kötetlen beszélgetést szerveznek.
 
A “Hét a hétben” Sarah Gancher amerikai drámaíró és független magyar művészek együttműködése eredményeként megvalósuló projekt, mely hét olyan színházi és művészeti eseményt foglal magába, melyek a régi pesti zsidónegyed múltját és jelenét vizsgálják. A felolvasóestek a projekt bevezető részét képezik, párbeszédre szólítva a nézőket, a szinházi és művészeti szakmát az egyes alkotások továbbgondolására, teljeskörű megvalósitására és további kapcsolódó események, művek létrehozására.
Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések