Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Műfordítói hétvége harmadszor

A Magyar Műfordítók Egyesülete 2012-ben rendezi meg harmadszor a Műfordítók Szakmai Hétvégéjét. Május 11. és 13. között workshopokkal, előadásokkal, vitával, koncerttel, közös programokkal várják az érdeklődőket a dobogókői Walden Hotelben.
 
Professzionális műfordítók, fordítói pályára készülő egyetemisták, a szakma iránt érdeklődő laikusok, rokonszakmák képviselői gyűlnek össze május közepén a MEGY harmadik szakmai hétvégéjén a Walden Hotelben, Dobogókőn. A meghívott előadókkal együtt mintegy százan jelezték részvételi szándékukat.
 
Péntek délutántól vasárnap délig a műfordítás technikai, esztétikai, filozófiai aspektusairól szóló workshopok és előadások mellett a műfordító és a kiadói szerkesztő közötti szakmai kapcsolatról szóló vita alkotják a szakmai programot. Az előadók között szerepel mások mellett Géher István költő, műfordító, a MEGY elnöke, Imreh András költő, Szeredás András szinkrondramaturg és Vihar Judit japanológus.
 
Szombat este Szalóki Ági, Juhász Gábor és Lamm Dávid ad koncertet a Walden Hotelben.
Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések