Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Megnyílt a 6. Katolikus Könyvnapok Székesfehérváron

 Spányi Antal
Hat könyvkiadó mintegy ötszáz kiadvánnyal vesz részt a csütörtökön megnyílt 6. Katolikus Könyvnapokon Székesfehérváron.

(MTI) A Szent István Művelődési Házban rendezett kétnapos eseményt Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök nyitotta meg. Beszédében hangsúlyozta, az emberekben nagy az érdeklődés a hit, a vallás, az élet értelme iránt. Sokan megpróbálnak üzeneteket megfogalmazni e témákban, azok azonban sokszor tévesek vagy "pillanatnyi érdekeket szolgálnak". Ezért a könyvnapokkal igyekszenek útbaigazítást nyújtani a biztos és hiteles források felé. "A mai kor embere keveset olvas, megváltozott a viszonya a könyvvel. Máshogy hat az emberre a könyvben lévő ismeret, mint ami az interneten hűvösen, objektív módon fellelhető. A könyv ezért alkalmas a bennünk ébredő kérdésekre válaszokat adni" – fogalmazott.
    
Jakubek Tiborné, a művelődési ház igazgatója elmondta, szeretnék felhívni a figyelmet az olvasás értékére. Hat kiadót hívtak meg, amelyek "a legnagyobb mennyiségben és a legjobb minőségben tudnak katolikus és vallási témájú kiadványokat megjelentetni". A két nap alatt mintegy 500 könyvet mutatnak be.
    
A programkínálatból kiemelte Lackfi János író, költő, műfordító és Juhos-Kiss János tanár, költő, szépíró és újságíró közönségtalálkozóját, valamint a Székesfehérvári Egyházmegyei Gyűjtemény legújabb kiadványainak bemutatóját. Utóbbiból Mózessy Gergely gyűjteményigazgató a Prohászka tanulmányok 20092012, Smohay András múzeumigazgató a Károly Róbert és Székesfehérvár című könyvet ajánlotta az olvasók figyelmébe.
Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések