Csatlakozz hozzánk

Breaking News

Csépányi Balázs - Arcok álruhában

Szerző: Csépányi Balázs
A könyv címe: Arcok álruhában
Kiadó: Neo-transzilvanista Irodalmi Páholy

Az Irodalmi Füzetek Sorozat 10. kötete
A könyv tematikája: próza
Méretek: 120 oldal, A5-ös formátum
Sorozatszerkesztő: Bencze Attila
Gondozza: Alizetics Dental Bt.
ISBN: 979-8095-87-104-0
Független Erdélyi Könyvtár

Előrendelhető: 1000 forint/darab áron
Sorozatrendelőknek: 650 forint.
Telefon: 0036 30 406 8169Előszó

Naponta bújtat az élet álruhába, amikor szembesülnünk kell önmagunkkal. Amikor az arcunkat egészen más profilból mutatjuk, mint akik valójában vagyunk. Csépányi Balázs novelláinak és jegyzeteinek szereplői is ugyanilyen emberek: a maguk hibáikkal, örömeikkel, bánataikkal vagy éppen drámai élethelyzeteikkel.
Ez a könyv szemelvényeket mutat és tükröt tart elénk a hétköznapokban. És teszi ezt olyan nemes egyszerűséggel, hogy élvezet olvasni ezt a könyvet.
Akár buszon, villamoson: nyugatitól a keletiig, Moszkva-tértől a Nagyvárad-térig, Sepsiszentgyörgytől Sopronig.
Önmagunk álmait, félelmeit vagy éppen fájdalmait fogalmazzák meg ezek a rövid és velős írások, néhol annyira megdöbbentve és pszichikai mélységekbe nyomva le az ember lelkét, hogy onnan csak a tisztítótűz energiái képesek a felszínre hozni azt.
Az „arcok álruhában” fogalom nem csupán preventív módon értendő, a könyvet végigkísérő mély mondanivaló, hanem szubjektivitásában is organikus egységbe fogja össze, a gondolatiság, a periferiális lét és lelkiség pilléreit. Mely pillérekből koncepciózusan jól felépített művekké formálódnak a gondolatok (novellák és jegyzetek).
A könyv szerkesztésében is fenomenális, hiszen teret ad a gondolatoknak. Egy olyan teret, ami méltán szolgálhat az önfelismerés jegyzetfüzetéül is, hogy azt majd újra és újra elővéve szembesülni tudjunk a belső valónkkal. 

Bencze Attila
író, költő, felelősszerkesztő

Nincsenek megjegyzések