Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

A baráti Kráter Műhely 21.-dik születésnapjára

Turcsány Péter költő, író május 17-én, 21. éve megalapította a Kráter Műhely könyvkiadót. Nem kevesebb célkitűzéssel, mint korunk legnagyobb magyar írójának, az emigrációba üldözött, tiltott és elhallgatott Wass Albert életművének méltó közreadása.

Göröngyös út vezetett a beteljesedésig. Neves és láthatatlan ellenségek gáncsoskodása, perek, fondorlatok indulatok, és több mint két évtizedes megfeszített munka. Ám Turcsány Pétert és gárdáját nem a vesztesek fájából faragták! Az akadályokon átvágtak, a pereket megnyerték, az indulatokat leszerelték, s az irigységre oda sem figyeltek.

Mára egyértelműen elismert munkájuk nem csak a Wass-művek kiadására korlátozódik. Az elmúlt két évtizedben a Kráter Műhely az elhunyt írófejedelem emlékére pályázatokat hirdetett, előadásokat, konferenciákat szervezett, szobrokat avatott, és a teljes életművét kiadta!

A mai nap kapott szárnyra a hír, hogy – mintegy a Kráter Műhely 21. születésnapi ajándékaként –az iskolákban kötelező olvasmány lesz Wass Albert!

Kedves Turcsány Péter, kedves kollégák! A Magyar Irodalmi Lap írói és olvasói nevében gratulálunk hosszú és kitartó munkátokhoz. Az eredményeiteknek veletek örülünk, és kívánunk Nektek további sikereket a magyar kultúra és anyanyelv nemesítése terén!
A Magyar Irodalmi Lap
Szerkesztősége
Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések