Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

A Tótékat játsszák Moszkvában

Örkény István Tóték című darabját játsszák pénteken a moszkvai Osztrovszkij drámai színházban. A moszkvai teátrum az Örkény-centenárium tiszteletére tűzte ismét műsorára a darabot.
 
(MTI) Tatjana Voronkina orosz műfordító, aki nemcsak nagy tisztelője az írónak, hanem értője és míves fordítója is az Örkény-műveknek, arról számolt be, hogy az előadás az oroszországi Örkény fesztivál része. A drámát egyébként nagy sikerrel játsszák minden alkalommal –mondta Voronkina.
    
Az első fesztivált 5 és fél éve tartották meg Moszkvában, amikor a Lágerek népe című regény megjelent orosz fordításban. Örkény István munkásságának bemutatása központi helyet foglal el a szentpétervári VII. Könyvszalon magyar standján is. A közönség megismerkedhet az író drámáinak orosz nyelvű fordítását tartalmazó, nemrég megjelent kötettel is.
    
Baranyi András, a Moszkvai Magyar Kulturális Központ igazgatója arról számolt be, hogy Magyarország kiemelt vendége a nemzetközi könyvkiállításnak, amelyen a moszkvai Osztrovszkij színház művészei részleteket fognak bemutatni a Tóték című darabból. Ezt követi majd egy beszélgetés A realitás abszurditása és az abszurditás realitása címmel Örkény munkásságáról.
Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések