Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

A költészet napja – Verspercek az Erdélyi Magyar Televízióban

József Attila születésnapjának évfordulóján, a költészet napján szerdán Verspercek színesítik az Erdélyi Magyar Televízió műsorát.
 
(MTI) Félóránként egy-egy vers hangzik majd el, a költeményeket a marosvásárhelyi Művészeti Egyetem másodéves és mesteri képzésben részt vevő színész szakos hallgatói adják elő – adta hírül honlapján kedden a televíziós csatorna (www.erdely.tv).
 
A kortárs költők verseit a színművészetis hallgatók maguk választották ki, mindenki a saját belső indíttatása alapján. Az összeállítások a KultúrPart weboldal és az Erdélyi Magyar Televízió közreműködésével készültek Kátai István művészeti vezető irányításával, a rendező-operatőr Erőss László.
 
A rövid bejátszásokban Kovács András Ferenc, Bencze Mihály, Varga Melinda, Rafi Lajos, Kányádi Sándor, Orbán János Dénes, Fekete Vince, Benő Attila, Halmosi Sándor, Farkas Welmann Endre és Király László költeményeit hallhatják és láthatják az Erdély TV nézői.
Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések