Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

A költészet napja – Versmaraton Székesfehérváron, irodalmi találkozó Bicskén

Hétórás versmaratonnal, a mobilvers-pályázat legjobbjainak előadásával, valamint vers-, énekelt vers, próza- és mesemondó találkozóval ünneplik Fejér megye művelődési házai, kulturális színterei a költészet napját.

 
(MTI) 10 és 17 óra között Szóljon a vers! címmel versmaratont rendez Székesfehérváron A Szabadművelődés Háza: óvodásoktól szépkorúakig bárki előadhatja kedvenc versét, a cél, hogy adott idő alatt minél több vers elhangozzon.
 
A székesfehérvári Vörösmarty Társaság 17 órakor tartja költészet napi rendezvényét, amelyen a Szlovákiai Magyar Írók Társaságának tagjai lesznek a vendégek. 18 órától a Pelikán Kamaraszínházban mutatják be a mobilvers pályázat győztes alkotásait, továbbá a Vörösmarty Színház művészei verses összeállítással várják az irodalom iránt érdeklődőket.
 
Móron Mondok, mondok éneket címmel a Garabonciás együttes ad koncertet szerdán 18 órakor a Lamberg-kastély kisgalériájában. A műsorban mások mellett József Attila, Weöres Sándor, Nagy László, Faludy György, Buda Ferenc, Sarkadi Sándor és Hárs Ernő verseinek zenés változatai szerepelnek.
 
Április 16-án, hétfőn délután Ülj le közénk és regélj! címmel a bicskei Petőfi Művelődési Központ rendez vers-, énekelt vers, próza- és mesemondó találkozót az irodalmat kedvelő gyerekek és fiatalok számára. A hagyományos rendezvényt 14. alkalommal szervezik meg.
Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések