Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Grecsó Krisztián író kapta a 2012-es AEGON Művészeti Díjat

Huszonnyolc jelölt közül választotta ki a szakmai zsűri Grecsó Krisztián írót, aki kedden vehette át az AEGON Művészeti Díjat, Mellettem elférsz című, 2011-ben megjelent regényéért. A szerző a pénzjutalom mellett Beretvás Csanád Ritmus című márvány kisplasztikáját kapta.
Az MTI tudósítása szerint az ítészek egyike, Tarján Tamás irodalomtörténész, kritikus erősnek nevezte a 2012-es mezőnyt, és megjegyezte, hogy a hazai irodalom "páratlanul gazdag" korszakát éli az utóbbi évtizedekben. A döntést indokolva elmondta, hogy Grecsó Krisztián könyve amellett, hogy regényhagyományunk legjobb előzményeire épít, illik az új európai irányokba is.

A nyertesen kívül a legjobb tíz között szerepelt Bodor Ádám Verhovina madarai, Borbély Szilárd Szemünk előtt vonulnak el, Grendel Lajos Négy hét az élet, György Péter Apám helyett, Horváth Péter Bogárvérrel, Láng Zsolt A föld állatai, Papp Sándor Zsigmond Semmi kis életek, Tóth Krisztina Pixel és Varga Mátyás parsifal, parsifal című műve.

Grecsó Krisztián a hírügynökségnek szintén úgy fogalmazott, hogy "nagyon jó" alkotások közül választották ki a Mellettem elférsz című regényét, ami külön örömet jelent számára. Ősszel az ő feladata lesz, hogy egy másik művészeti ágból válasszon maga mellé társdíjazottat, amivel kapcsolatban még nincs ötlete. A jövőre vonatkozóan úgy nyilatkozott, hogy egy időre szeretne eltávolodni a családi történetektől.
Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések