Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Meséltek a költők versben és prózában

A Dél-Alföldi Művészeti Kör két költő tagja, Szécsényi Barbara és Haranghy Géza mutatkozott be július 15-én a kör irodalmi estjén.

A hódmezővásárhelyi Veritas Pálinka- és Borpincében Kovács Ágnes elnök faggatta a szerzőket életükről, költői hitvallásukról, és a beszélgetés mellé vers is dukált, Németh János, Szuromi Klára és Kormányos Sándor előadásában. Az estet Mucsiné Kiss Ildikó fuvolajátéka színesítette.
Szécsényi Barbara kezdetben egyfajta terápiának tekintette a versírást, éppen ezért bár költeményei gyakran melankolikus hangulatúak, saját magát nem tartja ilyen beállítottságúnak. Később a lelki fájdalmak kiírása mellett meg is szerette ezt a tevékenységet, és az elmúlt három évben mintegy száz verse született, melyeket az interneten szokott publikálni.
Haranghy Gézának voltak korábbi próbálkozásai, 2002 óta foglalkozik tartósan versek írásával. Eleinte a szerelem és a fájdalom volt a két fő témája, de aztán egyre bővült a tematika. Kérdésünkre válaszolva kifejtette, hogy jó dolognak tartja az irodalmi köröket, de az lenne a jó, ha minél több kívülálló is eljönne az összejöveteleikre.
A kéthavonta megrendezett estek célja az irodalom népszerűsítése, és hogy egy kicsit megmutassák a költők emberi oldalát – árulta el Jagos István Róbert, a Dél-Alföldi Művészeti Kör alapítója, aki meglepődve tapasztalta, hogy az érdeklődők milyen szépen megtöltötték a pincehelyiséget.
Kokovai Péter
Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések