Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Kaleidoszkóp VersFesztivál - KÜLÖNKIADÁS

Budapest, 2013. november 30. - december 1. 
 

FELHÍVÁS A VERSENYPROGRAMRA
 
A Magyar Versmondók Egyesülete
és az Északkelet-magyarországi Regionális Versmondó Egyesület
a TEMI Fővárosi Művelődési Házzal együttműködésben meghirdeti
a Kaleidoszkóp VersFesztivál 2013. évi különkiadásának versenykategóriáját.
A különkiadás helyszíne:
Budapest, TEMI Fővárosi Művelődési Háza (1119 Budapest, Fehérvári út 47.)
Időpontja: 2013. november 30. és december 1.
VERSENYKATEGÓRIA
A fesztivál idén elenyésző mértékű támogatást kapott, ezért a 15. jubileumi VersFesztivál megrendezését a szervezők elhalasztották. A folyamatosság biztosítása érdekében, és a rendkívüli érdeklődés miatt a vers- és prózamondás versenyét különkiadásként meghirdetjük.
Részletesen:
Az idén két korosztályi kategóriában rendezzük meg a versenyt.
Junior Kaleidoszkóp Versmondó Verseny
A Junior Kaleidoszkópot a "Regösök húrján..." versmondó verseny gálájára bejutott általános iskolások között rendezzük meg, egybekötve a Regösök rendezvényével, 2013. november 30-án (szombaton). Ennek versenyfeltételei a választandó versek tekintetében megegyeznek a Regösök húrján... verseny kiírásával. Aki nem jutott be a Regösök húrján... verseny döntőjébe, az is jelentkezhet a Kaleidoszkóp különkiadására. Nekik kettő, egyenként 4 percnél rövidebb verssel vagy szépprózával kell készülniük, szabadon válogatva a magyar népköltészetből, a magyar és a világirodalomból.
Klasszikus és Kortárs Versmondó Szalon
A 14 év feletti korosztály számára egy nappal később, 2013. december 1-jén (vasárnap) rendezzük meg a versenyt, amelyre minden, nem hivatásos versmondó két verssel vagy prózával kell, hogy készüljön, amelyek közül az egyik a felsorolt születési évfordulós klasszikusok valamelyikének egy alkotása, a másik egy szabadon választott kortársköltőé. Egy vers/próza időtartama nem haladhatja meg a 4 percet.
Születési évfordulós klasszikusok:
Csengey Dénes (60), Petri György (70), Szilágyi Domokos (75), Kormos István (90), Jékely Zoltán (100), Rónai György (100), Weöres Sándor (100), Tersánszky Józsi Jenő (125), Füst Milán (125), Batsányi János (250)

Nevezési feltételek:
A Kaleidoszkóp VersFesztivál 14 év alatti Junior versenyére csak annak a jelentkezőnek szükséges nevezési lapot beküldeni, aki nem kapott meghívást a Regösök húrján... verseny döntőjébe, de a Kaleidoszkópra jelentkezni szeretne. A különkiadás 14 év fölötti versenyére bárki nevezhet Magyarországról vagy külföldről. Nevezni a hivatalos jelentkezési lapon lehet, amely a versfesztival.hu oldalról automatikusan beküldhető. Nevezés csak online lehetséges. A nevezési díj 4000 Ft/fő, amit az alábbi bankszámla számra kell befizetni, függetlenül attól, hogy 14 év alatti vagy a feletti jelentkezőről van szó (a Regösök húrján.. döntőseinek nem kell fizetniük jelentkezési díjat): Magyar Versmondók Egyesülete 11708001-20553579-00000000.
Külföldről érkező utalásokhoz szükséges kiegészítő adatok:
Számlavezető fiók neve, címe: OTP Bank Nyrt. Budapesti régió - 1085 Budapest, József krt. 33.
IBAN: HU41 1170 8001 2055 3579 0000 0000
BIC(SWIFT)KÓD: OTPVHUHB
Idén csak nem hivatásos előadók jelentkezhetnek!
Nevezési határidő: 2013. november 20.
További információ:
info.versfesztival@gmail.com
Hivatalos honlap:
www.versfesztival.hu
facebook:
Kaleidoszkóp VersFesztivál
Reactions