Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Lőrincze Lajos III. iskolai könyvtárbővítési pályázat

A TINTA Könyvkiadó pályázatot ír ki iskolai könyvtárak bővítésére, könyv- és szótárállományuk gyarapítására 50%-os kedvezményes áron

A pályázat célja
A magyarországi oktatási intézmények könyvtárainak ellátása a magyar nyelv új, korszerű szótáraival. Egy reprezentatív felmérés eredménye azt mutatja, hogy a hazai iskolai könyvtárak túlnyomó részében sajnálatos módon csak több évtizedes, elavult magyar szótárak találhatók. Ezek a régi, korszerűtlen szótárak nem tük-rözik szókincsében gyorsan változó nyelvünk mai állapotát, alkalmatlanok az anyanyelvi kompetencia haté-kony fejlesztésére. A TINTA Könyvkiadó, mint a magyar egynyelvű szótárak legnagyobb kiadója, átérezve felelősségét pályázatot ír ki, hogy a magyar közoktatásban széles körben elérhetőek legyenek a magyar nyelv mai állapotát leíró új szótárak. A TINTA Könyvkiadó szótárai közül többet a Magyar Tudományos Akadémia Szótári Munkabizottsága Kiváló Magyar Szótár díjjal tüntetett ki.

A pályázható könyvek, szótárak listája
1. A mi nyelvünk, 2. Állatnevek enciklopédiája (Újdonság!), 3. Családnevek enciklopédiája, 4. Értelmező szótár+ (Ajándék munkafüzettel), 5. Etimológiai szótár (Ismét kapható!), 6. Idegenszó-tár, 7. Instant angol, 8. Keresztnevek enciklopédiája, 9. Legyőzöm a diszlexiát! (Ismét kapható!), 10. Magyar ellentétszótár (Új-donság!), 11. Magyar közmondások nagyszótára, 12. Magyar szókincstár, 13. Magyar szólások, közmon-dások értelmező szótára fogalomköri szómutatóval (Ajándék munkafüzettel), 14. Nyelvi játékaink nagy-könyve (Újdonság!), 15. Nyelvművelő kéziszótár, 16. Régi magyar imádságok (Újdonság!), 17. Régi szavak szótára (Újdonság!), 18. Retró szótár, 19. Rövidítések enciklopédiája (Újdonság!), 20. Tájszavak

A pályázat kiírójának, a TINTA Könyvkiadónak kötelezettségvállalása
A TINTA Könyvkiadó kötelezettséget vállal, hogy a pályázó intézmények által pályázott könyvek árának felét 3,5 millió forintig támogatásként átvállalja.

A pályázat érvényességi köre
A pályázaton részt vehet minden Magyarországon működő alsó- és középfokú tanintézet, az intézet alapít-ványa, illetve fenntartója.

A pályázati kedvezmény alsó és felső határa
Egy oktatási intézmény 12.000 és 150.000 Ft közötti támogatást igényelhet. A pályázat csak abban az eset-ben érvényes, ha a megpályázott könyvek pályázati értéke legalább 12.000 Ft értékű.

A pályázat időtartama
A Lőrincze Lajos III. iskolai könyvtárbővítési pályázatra 2013. február 1-től 2013. február 28-ig folyama-tosan nyújtható be pályázat. A pályázat kiírója a határidőn túl beérkező pályázatokat nem fogadja el.

A pályázat lebonyolítása
A pályázaton induló oktatási intézmény a pályázat kiírásában szereplő könyvek közül az arra rendszeresített pályázati adatlapon megpályázza a beszerezni kívánt kiadványokat. A kitöltött pályázati adatlapot (postán, faxon vagy e-mailben) eljuttatja a TINTA Könyvkiadóba. A pályázat kiírója folyamatosan, de legkésőbb 2013. április 2-ig elküldi a megrendelt szótárakat az oktatási intézménynek, elhelyezve a csomagban a 30 napos fizetési határidővel kiállított átutalásos számlát. A pályázat kiírója postázási és postaköltséget nem számol fel.
Budapest, 2013. január 26.
Kiss Gábor
igazgató-főszerkesztő
az MTA Szótári Munkabizottságának tagja
Reactions