Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Szakács István Péter: Utolsó esély

Hogy csak a testén keresztül?! Már megbocsásson, uram, de hogy jön ahhoz, hogy megakadályozza a demokrácia működését? Álljon már félre a szavazófülke bejárata elől, hogy gyakorolni tudjam az alkotmányos jogomat! Hát nem érti, drága uram, én szavazni jöttem ide, nem azért, hogy egymást lökdössük! Különben is ki maga, hogy a polgári társadalom egyik fő vívmányát, a szabad választást szabotálni merészeli?! Micsoda?! Hogy maga politikus? Most már értem, miért tűnt olyan ismerősnek a képe… Igaz, így natúrban nem olyan fess, mint ahogy a plakátokon fest. Mondhatom, szép kis reklám ez a cégnek. Egy politikus, aki ilyen otromba módon akarja megakadályozni ellenfele győzelmét... S ha én, drága uram, éppenséggel magára akarok szavazni?

 Erre nem méltóztatott gondolni, amikor idecövekelt a fülke elé?! Igen, magára! Tessék?! Hogy éppen ezt szeretné elkerülni?! Hát ezt aztán végképp nem értem. Egy politikus, aki maga ellen beszél! Aki a megválasztása ellen kampányol! Magának, uram, tisztára elment az esze. Hogy nem ment el, csak váratlanul megjött a lelkiismerete! Mit mond? Hogy maga nem érdemli meg a választópolgárok bizalmát?! Hogy egy utolsó, korrupt gazember?! S csak azért nem csukták le még eddig, mert megvesztegette a bírákat is?! Látom, ma tréfás kedvében van az úr. Jól tudja, hogy nálunk nem lehet megvesztegetni a törvény őreit… Hogy magától minden aljasság kitelik? Hogy átverte a legjobb barátját is?! Nézze, drága uram, ez a maga privát baja, én, nyomatékosan ismétlem, szavazni szeretnék, nem a magánéleti problémáit hallgatni. Engedjen már be abba a kurva fülkébe, vagy nem állok jót magamért! Hogy szó sem lehet arról, hogy magára szavazzak, mert annyit lopott a múlt ciklusban, amennyit csak nem szégyellt? Na, ez azért túlzás, biztosan nem maga volt az egyetlen… A húsos fazék közelében nehéz ellenállni a kísértésnek. Hogy maga meg sem próbált, csak azért szövegelt úton-útfélen a közösségi érdekekről, hogy a megválasztása után kizárólag a sajátját érvényesítse?! Hogy maga mellett Ali baba s a negyven rabló apácazárda? Ha maga mondja… De legalább a nagyságos asszonnyal szép házaséletet élnek! Hűségben, szeretetben. Igazán megható, mindenki példát vehetne magukról. Nem értem, ismételje meg hangosabban! Micsoda?! Hogy fűvel-fával megcsalta a feleségét?! Nézze, drága uram, az ilyennel nem szabad tréfálkozni! Még meghallja valamelyik szemfüles firkász, s tényként tálalja az újságban… Hogy a sajtó is a kezében van, s az újságírók egy rossz szót sem mernek leírni magáról?! Hogy már csak a választópolgárok bölcsességében bízik, s megpróbálja a lehető legtöbb embert lebeszélni arról, hogy magára szavazzanak? Jól van, na, jól, csillapodjon le, drága uram, csillapodjon már le, sikerült meggyőznie! Tudja, megsajnáltam, tényleg szar érzés lehet egy politikus számára, ha pont akkor nem hisznek neki, amikor végre igazat beszél. Ha beenged a fülkébe, ígérem, hogy egy másik párt képviselőjére fogok szavazni. Ez a legkevesebb, amit megtehetek magáért. Mindenkinek jár még egy esély, hogy új életet kezdhessen. Ne, kérem, nem kell megköszönnie! Csak felebaráti kötelességem teljesítem, igazán szóra sem érdemes, s főleg ne csókolgassa a kezemet, még azt fogják hinni az emberek, azért teszi, hogy magára szavazzak.

Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések