Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Ismét szépirodalmi regényt írt Lévai Katalin

Lévai Katalin hetedik regénye, az Anyám évszázada különös nézőpontból állít emléket a huszadik századnak. A Párnakönyv pedig színpadra kerül.

Pólus Média - A múlt századfordulón Pesten letelepedett szerb család kivételes tehetségű lányának, Zoricának szívet melengető, olykor megrázó élettörténetét meséli el a könyv. Zorica kislány korától mámoros örömmel olvassa a szerb és magyar meséket, egyszerre él gazdag fantáziavilágában és a valóságban. Zorica regényes módon válik íróvá forradalmak, háborúk, nemzetiségi összetűzések, politikai kataklizmák és személyes sorstragédiák közepette. S mindezek ellenére őseitől örökölt nyakassággal keresi saját útját és szerepét, ismer meg kivételes szerelmet, szexualitást, találkozik erőszakkal és sorsformáló szenvedéllyel. A különös hangulatú Anyám évszázada ősszel kerül a könyvesboltok polcaira.

De nemcsak a huszadik század szerelemregényének megírása az újdonság Lévai Katalin életében. A szerzőnek 2006-ban jelent meg az első szépirodalmi műve, a Párnakönyv, amely több tízezer példányban kelt el. A nagy vihart kavaró szépirodalmi mű szerelmi történetét ősszel színpadra álmodják.

Az írónő ebben a kisregényében egy kapcsolat legboldogabb, legfájdalmasabb, legintimebb pillanataiba nyújt betekintést. A zavarba ejtően személyes hangvételű szerelmi történet Budapesten és Erdélyben játszódik, a nyolcvanas évek ellenzéki világában, a rendszerváltást közvetlenül megelőző években és részben azután.
Az alkotás folyamata az írónő életében nemcsak a könyv megszületéséig és színpadra állításáig tart. A novemberi színházi bemutatón Lévai Katalin a Párnakönyv írójaként, a darab kerettörténetében színésznőként is bemutatkozik.
Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések