Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Interneten olvasható Klaus Mann naplója

Klaus Mann teljes naplóját tette olvashatóvá az interneten a Monacensia müncheni irodalmi archívum.
 
(MTI) A 21 kötetes napló már olvasható a www.monacensia-digital.de internetes oldalon.
    
Thomas Mann szintén íróként tevékeny fia, Klaus Mann (1906–1949) naplóját 1931. október 9-től egészen 1949-ben elkövetett öngyilkosságáig vezette. "A feljegyzések bepillantást engednek Klaus Mann nagyon komplex személyiségébe és egyben értékes kortörténeti és irodalmi dokumentumként is szolgálnak" – olvasható az intézmény közleményében.
    
Klaus Mann hagyatékát, ahogy híres családja több tagjáét is, a müncheni archívum őrzi. A család kérésére a naplók 2010-ig a nyilvánosság és a kutatások számára is hozzáférhetetlenek voltak. Most viszont az összesen 3479 oldalt felölelő köteteket bárki elolvashatja az interneten.
    
A naplók digitalizálása egy nagy projekt része, amellyel a Mann család nagy terjedelmű és értékes kéziratait digitalizált formában bocsátják a nagyközönség rendelkezésére. Thomas Mann lányának, Monika Mann író-újságírónak az irodalmi hagyatéka már elérhető.
    
A Monacensia rendelkezik Klaus Mann és testvére, Monika Mann teljes hagyatékával és apjuk, Thomas Mann több mint nyolcszáz levelével és kéziratával. Így az intézmény a Mann család nemzetközileg is elismert kutatási központja lett.
Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések