Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Megjelent a Tar Károly által szerkesztett Ághegy (itt olvasható)

Részlet a folyóiratból
Nyilvános levélváltásunk óta (Ághegy 34. szám), mi minden történt az Írószövetség háza táján, ami a skandináviai magyar alkotók érdeklődési körébe tartozónak is mondható?
Nagyon sok minden. A tavalyi év az új alapok letételéről szólt: arculattervezés; olyan programok, amelyek szélesebb körben nyitnak a közönség felé; hatékonyabb kommunikáció a sajtóban stb. Több országos fesztiválon is részt vettünk, színházi sorozatot indítottunk. Az idei évnek a gazdasági stabilizációról kell szólnia, budapesti székházunk ügyének végleges rendezéséről - és a külföldi irodalmi szervezetekkel való aktívabb kapcsolatokról. Április 9-én utazom Moszkvába és Szentpétervárra Iancu Laurával és Babus Antallal az első ízben megrendezett Magyar Költészet Hete nevű fesztiválra, amit a Moszkvai Magyar Kulturális Intézet szervez. Május 7-én villámlátogatást teszek Horvátországban, készülünk Berlinbe is júniusban.
Lipcsey Emőkének köszönhetően érik egy svéd-magyar találkozó is, cél az idei Göteborgi Könyvfesztivál. De például, idén a Finn Könyvfesztiválnak Magyarország lesz a díszvendége. Igen jó irányban haladnak a bolgár és a román irodalmi kapcsolatok is.
Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések