Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Hulladékmágia – kreatív gyermek-pályázatokat hirdetnek

Idén is meghirdeti gyermek- és ifjúsági pályázatait a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.: a gyermekrajz és a tavalyi szépírói pályázat mellett egy dizájnpályázattal is kiegészül a felhívás.
 
Ebben az évben a kiírások témája a "hulladékmágia": a jelentkezők a vállalat tevékenységi köréhez kapcsolódóan megfogalmazhatják, mit varázsolnának a hulladékból, milyen formában hasznosítanák újra a fémet, a műanyagot, a papírt és az üveget.    
 
A dizájnpályázatra öltözék, öltözékkiegészítő, reklámgrafika, használati és ajándéktárgy kategóriában várják a 16–18 és 18–22 évesek munkáit. A 4–6, 6–10 és 10–14 éves gyerekek rajz, festmény, kollázs vagy montázs kategóriában, a szépírók pedig verssel, mesével és novellával nevezhetnek. Erre alsó- és felsőtagozatosok, valamint középiskolások alkotásait várják.
    
A kampány a gyermekeket és a fiatalokat játékos formában kívánja ösztönözni a környezetvédelemmel, hulladékgazdálkodással és köztisztasággal kapcsolatos gondolataikat megfogalmazására.
    
A pályázatok elbírálásában többek között Rófusz Ferenc Kossuth- és Oscar-díjas rajzfilmrendező, Csukás István Kossuth-díjas író, Karafiáth Orsolya költő, Finy Petra író és Lázár Zsuzsa, a Budai Rajziskola igazgatója, porcelántervező iparművész is részt vesz. A zsűritagok a munkák elbírálása mellett egy roadshow keretében több mint tíz  általános és középiskolába is ellátogatnak, ezzel ösztönözve a gyerekeket kreativitásuk és tehetségük bemutatására.
Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések