Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

G. Orosz Piroska: Az utolsó közös kirándulás.

Az édesanya vacsorához terítette meg az asztalt.
Ilyenkor este itt hon van az egész család. Az édesapa egy jól menő cég tulajdonosa volt.
Az édesanya egy közeli élelmiszerboltban eladóként dolgozott. A gyerekek iskolai szünidejüket odahaza töltötték. Miután a férj is hazaérkezett, asztalhoz ült a négytagú család.
Régóta tervezik már, hogy egy hétvégén elmennek egy közös szép családi kirándulásra Nagyokat sétálhatnak ,játszhatnak .Mindenképpen vízparti kirándulásra gondoltak,ahol a nagy melegben meg is mártózhatnak,hogy felfrissítsék magukat. Elhatározták ,hogy másnap reggel útnak indulnak .Mindenki boldog tudattal tért nyugovóra .Reggel a gyerekek arról számoltak be, hogy álmukban már az áhított helyen jártak. Reggeli után aztán hozzákezdtek bepakolni az autó csomagtartójába mindent amire szükségük lehet. Mint a szorgos kis hangyák követték a gyerekek a szüleik utasításait. Hordták az élelmiszeres kosarat, egy egész zsugor ásványvíz ,üdítő ital,gyümölcs is került a csomagtartóba .Labdát és más játékot is odaraktak,de nem felejtették otthol a kettő darab pecabotot sem. Mindenki elkészült. Boldogan ültek be a kocsiba. Egész úton beszélgettek ,nevetgéltek .A gyönyörű szép fiatal lány és a nála két évvel fiatalabb öccse, néha heccelték egymást Alig másfél órai út után,meg is érkeztek az egyik Tisza menti fürdőhelyhez.
Boldogan táboroztak le. A délelőtt kirándulással,játszással,bolondozással telt .Aztán, a sok játék közben mindenki megéhezett,ezért előszedték az otthonról hozott finomságokat,hogy megebédeljenek. Ebéd után pedig elsétáltak a közelben lévő fagyizóhoz ,A szülők feketekávét kértek,a gyerekek pedig nagyadag fagylaltot rendeltek. Mindketten a csokí-vanílía fagyit kedvelték .Ráérősen nyalogatták. Senki nem sürgette őket. Mi után kicsit ejtőztek,visszaindultak a Tiszához. Fürdőruhára vetkőztek .Délutánra már a folyó víze is kellemesebb lett. Lassan-lassan a gyerekek beljebb-beljebb merészkedtek .Szokatlan volt még a víz,ezért nagyokat sikongattak,de aztán megbarátkoztak vele. Annyira,hogy a tinédzser fiú,egyre beljebb merészkedett. Egyszer aztán már segítségért kiabált. A folyó víze egyre beljebb sodorta. Édesapja amint meghallotta gyermeke kétségbeesett kiáltását ,habozás nélkül a vízbe vetette magát. Sikerült is neki fiát kimenteni a sodró árból, a Következő pillanatban az övény őt magát rántotta a mélybe .Rettenetes sikongatás,kétségbe esés kerítette hatalmába az ott nyaralókat .Borzasztóan nagy árat fizettek ezért a hétvégéért .Az Apának meg kellett halnia azért,hogy gyermekének fiatal életét megmentse.
Holt testére a búvárok későeste találtak rá.
Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések