Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Mai villám - Kúnos Lászlóval

Mi a könyvszakma legérdekesebb kérdése ma? Éppen ma. Egy nap, egy kérdés, egy válasz. Könyvesek kérdeznek könyveseket. (Felül mindig a frissebbek).


Az ÚKP kéredezi Kúnos Lászlótól, a Corvina Kiadó vezetőjétől: Corvina Kiadó: nagy klasszikusok, igazi ínyencségek (Szecessziós építészet, Egy sor cigány). Látjuk a borítókat, soroljuk a Barcsay-féle Művészeti anatómiát, a Marco Polo sorozatot, Frank Júlia szakácskönyvíró mosolyog az érettségire készülés közben agyonnyúzott feladatgyűjtemények mellett. A Nyáry Krisztián előtti időszámításban a sikerlistákra mégis csak a különböző naplók (Családom-, Utazásaim-, Az én-, Háztartási napló) tudtak felkúszni. Mi ez a jelenség, és vajon miért ennyire kapósak a „magukat író könyvek” manapság?

Kúnos László válasza: Talán azért, mert mindenkiben ott szunnyad egy író vagy legalábbis az írásnak, az emlékezet megsegítésének, a saját élet valamilyen dokumentálásának vágya. És jó, ha az írni vágyó ember ehhez kérdéseket, ötleteket, útmutatót kap és mellé a papírt, a célnak megfelelő, szépen kivitelezett naplót. A könyvet, amit ő ír.
Reactions