Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Kontra Ferenc író Márai Sándor-díjban részesült

Kontra Ferenc író Márai Sándor-díjat vett át kedden, a magyar kultúra napján Balog Zoltántól, az emberi erőforrások miniszterétől és L. Simon László kultúráért felelős államtitkártól a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeumban. A Márai Sándor-díj írói életműért, illetve a díj adományozását megelőző évben megjelentetett kimagasló értékű prózakötetért, valamint magyar író külföldi elismerést szerzett munkásságáért adományozható állami kitüntetés.


Kontra Ferenc 1958-ban született a horvátországi Darázson. A középiskolát Pécsett, a Nagy Lajos Gimnáziumban végezte, a szegedi JATE-n diplomázott 1982-ben, 1987 és 1991 között az Új Symposion irodalmi szerkesztője, 1991-től a Magyar Szó kultúra rovatának munkatársa, majd szerkesztője, jelenleg a lap Kilátó című irodalmi mellékletének szerkesztője.

Eddig 17 önálló kötete jelent meg. Munkái német, angol, francia, lengyel, román, horvát és szerb nyelven is olvashatóak. Prózáit egyebek mellett a Nappali ház, a Holmi, a 2000, a Beszélő, az Alföld, a Tiszatáj, a Törökfürdő, a párizsi Magyar Műhely, a Republika, a Literaturen, a Reč, a Leopold Bloom, a Mitteleuropa, a Borussia, az Akcent, valamint az Élet és Irodalom közölte.
Reactions