Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Irodalom Fehéren Feketén

A Vizuális Pedagógiai Műhely BT. 2009. január 1-től irodalmi folyóiratot indított. A folyóirat címe: Irodalom Feketén-Fehéren.
A folyóirat A5-ös méretű, 40 oldalas. A belső oldalak és a borító is fekete-fehér.
A folyóiratba várjuk írók és költők jelentkezését. A 40 oldalból min. 2 (A5-ös) oldalnak a jelentkező szerző (irodalmi kör) bemutatkozásának kell lennie, a fennmaradó oldalakon pedig az illető (irodalmi kör) saját írásai jelennek meg.
A hátsó borítóra majd egy portré fotót várunk a szerzőről (illetve egy csoportképet az irodalmi kör tagjairól). Ez nem fekvő hanem álló kép kell hogy legyen - l. mintát.
MINDEN folyóiratszám EGY szerzőt (vagy EGY irodalmi kört) mutat majd be!
A folyóirat 300 pld.-ban jelenik meg, ebből a szerző (irodalmi kör) 150 pld-t, a Vizuális Pedagógiai Műhely (mint kiadó) szintén 150 pld-t kap meg ingyen. (A VPM a saját példányiból 1-1 pld-t ingyen ad azoknak, akik az adott szám megjelenésekor tagjai a Barátok Verslistának.)
A folyóirat lapindítási engedéllyel (KÖH 163/0064/1/2009) és ISSN számmal (ISSN 2060-5854 - nyomtatott; ISSN 2060-7814 - online változat) is rendelkezik.
A nyomtatott folyóirat elektronikus változata felkerül az internetre is, ide a Poéta Irodalmi Portálra. Minden folyóiratszámot nyelvi lektor fog átnézni, a folyóiratban az ő általa javasolt változat fog bekerülni, az fog nyomtatásban is és elektronikusan is megjelenni.
A kiadvány pdf formátumban is letölthető lesz. A honlapról a folyóiratszámok kizárólag folyóirat szerkesztőjének engedélyével módosítható/törölhető. A pdf változat a Vizuális Pedagógiai Műhely BT. engedélyével jelenhet meg más helyeken.
A folyóiratba szeretettel várunk mindenkit akik foglalkoznak pl. versek, novellák, mesék, stb. írásával - és szeretnék saját írásaikat nyomtatott folyóiratban illetve interneten is viszont látni. Várjuk saját kiadvánnyal nem rendelkező irodalmi körök/társaságok jelentkezését is!
Ajánljuk ezt a megjelenési módot magán ill. egyéb eseményekre is, mint pl. születésnap, irodalmi esten való szereplés... alkalmából...
Ha érdekel a fenti lehetőség, akkor kérlek írj egy levelet a folyoirat@poeta.hu e-mail címre! (Kérlek csatolj egy kb. 40 db A5-ös oldalnyi anyagot a fentieknek megfelelően bemutatkozással együtt, Times New Roman betűvel, 12-es betűmérettel, normál margókkal, szimpla sorközzel, egy hasábos tördelésben)
A folyóirat átfutási ideje kb. 2 hónap.
(*) A folyóirat szerkesztőinek döntése értelmében 2011 évben maximum 2 főnél 10-10 ezer Ft-ot elengednek a 80 ezer Ft-os megjelenési összegből. Ennél a két főnél ezt az összeget a VPM állja, mint kiadó.
Ha a folyóirat szerkesztői valamelyik jelentkezőt nem támogatják a fenti összeggel, a jelentkező pedig nem tudja a megjelenéshez szükséges 80 ezer Ft-ot kifizetni, akkor a jelentkező végső esetben a lenti lehetőségek közül is választhat:
1. Befizet 70 ezer Ft-ot. Ezesetben annyi pld-ban jelenik meg a folyóirat, amennyit a nyomda el tud vállalni 70 ezerért... (ekkor a megjelenő pld.szám 70%-át kapja a szerző, 30%-ot a VPM, mint kiadó, a verslista tagok pedig sajnos semmit.)
Ez jelen esetben azt jelenti, hogy a szerző (irodalmi kör) 80 pld-t kap a folyóiratból.
2. Nem jelenik meg.
1. esetben is a VPM, mint kiadó vállalja a folyóirat netre tételét a poeta.hu honlapra, ill. a pdf elkészítését. Az internetes közlés és a pdf terjesztésének joga minden esetben a VPM-é, mint kiadóé.
Várjuk a jelentkezéseteket! Baranyai Attila a folyóirat alapítója
Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések