Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Nyomoznak Shakespeare után. Füvezett?

Francis Thackeray archeológus már legalább egy évtizede szimatol Shakespeare körül és a fű után, és mostanra odáig jutott, hogy az Angol Egyháztól kérelmezi, hogy exhumáltathassa az író holttestét, hátha a haj-, illetve körömmaradványokból egyértelmű bizonyítékot talál a fűfogyasztásra. Ha minden akadályt le is győz, a nagy bárd sírfelirata még mindig ellene dolgozik: "Blessed be the man that spares these stones/ And cursed be he that moves my bones" (Áldott legyen az ember, aki kíméli e köveket / És átkozott, aki mozdítja csontjaim), de megfelelő technikával dolgozva még a csontvázat sem kell elmozdítani.
Ha az Angol Egyház igent mond a kérdésre, és a Stratford-upon-Avon-beli templom alól valóban kiemelik Shakespeare koporsóját akkor természetesen nemcsak a fű után kutatnak majd, hanem például fény derülhet Shakespeare halálának máig ismeretlen körülményeire is. Thackeray elképzelése szerint a legújabb technikai eszközöket vetik be, és a csontváz elmozdítása nélkül rekonstruálják 3D-ben a britek leghíresebb bárdját. Abban is reménykednek, hogy így egy teljes kórtörténetet kapnak, továbbá, hogy az ugyanott eltemetett feleség, illetve testvér maradványaiból is értékes információkat nyerhetnek.
Vagy engedélyezik a rendhagyó vizsgálatot, vagy sem, idő lesz rá, hiszen Thackeray 2016-ig adott magának időt, akkor lesz ugyanis Shakespeare halálának a négyszázadik évfordulója.
Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések