Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Nagy Attila Puli: Hitler mandalája

Hitler, egy bajorországi kisváros sörözőjébe tért be. A nagy melegben megszomjazott, és gondolta szomjat oltja egy pohár sörrel.
- Jó napot! - köszöntötte a pincér.
A tekintete, egy az asztaltól távolabb álló széken akadt meg. Megragadta, a szék bőrtámlájába préselt kor formájú bonyolult kép. De annak is a közepében lévő kereszt ragadta meg, a horogkereszt. A későbbi Führer számára megszűnt a külvilág. Hangot hallott. Ezzel egy időben, filmszerűen képek pörögtek le előtte. Úgy látta, mintha a képek a széktámláján lévő képből jönnének, és a hang is onnan.
- Én te vagyok - mondta a hang. A te mandalád, ami benned van, az a horogkereszt, ő határozza meg az életed. A mandalád lepörgeti előtted az életed főbb eseményeit, amiket magadban hordasz.
Hitler előtt, mint valami film, lepörögtek eljövendő élete legfőbb eseményei. Látta magát a Náci Párt megalapítójaként. Látta saját magát, mint a hatalomra jutó Führert. Látta a megbabonázott tömegeket, a tele stadionokat, amelyekben ő szónokolt, látta a parádés katonai felvonulásokat, látta a győztesen előretörő német csapatokat. Végül látta a Harmadik Birodalom bukását, a maga halálát.
A hang megkérdezte:
- Vállalod ezt az életet, amit magadban hordasz, mert el is utasíthatod, mivel az életek sokaságát hordod magadban?!
- Vállalom!
Ekkor magához tért, véget ért a látomás. A pincér csodálkozva nézte, és végül kiszolgálta, sörrel, a közben helyet foglaló Hitlert. A látomást előidéző székkel szemben foglalt helyet. Végig nézte míg a sörét itta. A pincér, mivel nem volt vendége, végig bámulta a különös vendéget, nem tudta, hogy az eljövendő Führer ül előtte.
Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések