Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

A Rákóczi Szövetség pályázata

           Az 1989-ben alakult Rákóczi Szövetség pályázatot hirdetett minden magyarországi és határon túli fiatal alkotó részére - aki középiskolai, vagy főiskolai (egyetemi) tanulmányokat folytat.

            
           A pályázat az április 12-i emléknap alkalmából jött létre, és tartalmi elvárása, hogy a beadott pályaművek a Felvidékről kitelepítettekről szóljanak, hogy ezáltal ismertessék meg a mai fiatalságot a kitelepítés korával - olvasható a szövetség oldalán. 

                Hogy mi módon közelíti meg a fiatal ezt a korszakot az teljesen a pályázóra van bízva, ahogyan az is, hogy milyen formában teszi. Pályázni lehet irodalmi művel (vers, próza), esszével, tanulmánnyal, interjúval, kisfilmmel, illetve bármilyen szabadon választott műfajjal. 

         A Rákóczi Szövetség leadási határidőnek 2013. március 14-t jelölte meg, és a beérkezett pályamunkákat március 22-ig elbírálja, s a nyerteseket e-mailben értesíti. A pályázatot a jelentkezők beküldhetik postai úton (1225 Budapest Pf. 23.), vagy elektronikus úton (info@rakocziszovetseg.hu). A pályázat feltételeiről itt olvashatnak bővebb információkat. A megpályázható maximális összeg 100 000 forint. Szükséges mellékletek a következők: pályázati űrlap, elszámolási nyilatkozat, számlaösszesítő táblázat, elszámolási segédanyag.
             

Reactions