Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Hat könyv három hét alatt

Szilágyi Dezső, Papp Róbert, Hollósi Tóth Klára, Héthyné Kádár Valéria, Komróczki Zoltán és Réti Péter. Hat szerző, hat könyv. Ez a Neo-transzilvanista Irodalmi Páholy kiadójának repertoárjában szereplő kínálat, amivel az elkövetkező három hétben a magyar könyvpiacot gazdagítja.

Eltelt a nyár. Véget értek a beiskolázások. És látszólag eltűntek a nehézségek is. Kiadónk átértékelte a dolgokat és támogatókat keresett, hogy legalább is idén anyagilag fen tudja tartani szerkesztőit és munkatársait.

Nem volt könnyű ez egy olyan kiadó esetében, ami semmiféle állami támogatásban nem részesül, és amely kiadó a szerzőktől csak arra az adminisztrációs feladatokra kéri el a pénzt, ami a könyvkiadáshoz szükséges. 

Ez egy darabig működő tendencia is volt. Addig, amíg mindenki önkéntesen végezte a munkáját. De egy bizonyos idő után búcsút kellett mondani az Önkénteseknek, hiszen mindenkinek megjönnek a villany és gázszámlái. Függetlenül attól, hogy önkéntesen éppen egy kultúrértéket teremt.

Éppen ezért új irányelveket vettünk célba. Méghozzá azt, hogy a szerkesztőségünk fenntartásához támogatókat keresünk és ez által nem növeljük a szerzőket megillető kiadási költségeket.

Így tehát teljes mellszélességgel nekilátunk a könyvkiadás professzionális formájához. Bár lesznek még hiányosságok, de ahogy mindenkinek nekünk is bele kell rázódnunk a folyamatokba. 
Tisztelettel: Bencze Attila kiadóvezető
Reactions