Add tovább


Könyvkritika: Egy ifjú regénye

Álarc mögötti valóság című könyv szerzője Rácz Dávid Zsolt még eléggé fiatal és máris írói babérokra törekszik. Megjelentette első könyvét. A könyvet a debreceni székhelyű T-Rex Nyomda nyomtatta.


Tartalom:
A könyvben a főszereplő Niki, Lia, Dani és Dávid. Éppen, hogy elhagyták az általános iskolát és belecsöppentek a nyári kalandba a ballagás után és ráéreztek arra, hogy talán nem is önmagukat adták évekig az iskolában ezért elkezdik életüket megváltoztatni és keresni, hogy valójában milyen közegben érzik legjobban otthon magukat. Elkezdődik a nyár egyből egy szerelmi kalandba csöppenünk, illetve két szereplő egyszeri szereplése. Itt kis ellensúlyt látok. Majd jönnek a gondok, bajok a szerelemtől és a főhősök csatlakoznak a sötét oldalhoz vagyis a alvilágban is élik életüket és különböző feladatokat teljesítenek. Majd ismét a főhősök egymásra találnak és közös kirándulással ér véget. /Persze ez csak a tömörített és nem minden elemét leíró változat!/Az utolsó oldalakon olvasható fordulatért, illetve az üzenetért, miszerint az életünk akár a tükör, néha megjátsszuk magunkat, mert így próbálunk alkalmazkodni. A fiatal arra ösztönöz a regényben, hogy mindig adjuk önmagunkat, mert csak így találhatjuk meg azt a társaságot, közeget, amelyik valójában közel áll hozzánk. Mindenképpen érdemes elolvasni a Álarc mögötti valóság című könyvet. Nem sokan nyúlnak hozzá olyan bátran a szereplőikhez, ahogy Dávid tette és nem sokan írnak mély érzelmekről ilyen könnyedén. Niki is rádöbbent a kötet végén egy-két dologra és azt hiszem, lesznek ezzel még így egy páran, akik elolvassák a könyvet. Sokan Szabó Péterhez és Leiner Laurához hasonlítják, de úgy gondolom más a stílusa a minden írónak, más emberekhez szólnak az írásaik. Viszont Dávid facebook oldalán a kommenteket böngészve látszik, hogy sokaknak segített a fiatal blogger, motivátor és ezennel író boldogabb emberré válni és azt hiszem pont ebben rejlik a lényeg. Ez a kötet megállná a helyét a kötelező olvasmányok területén is és elmondhatom a fiatalok élvezettel olvasnák.

Értékelés: 6/10
Nehéz volt a döntést meghozni, mivel Dávid írásait nagyon megszerettem.  S amikor rátaláltam a könyvre azóta blogját is olvasom és hatalmas erőt ad nekem és másoknak is.  Hamarosan jön a folytatás, mivel az író elmondta egyik interjújában, már tervezi és hamarosan neki kezd írni a Álarc mögötti valóság második részét. Ajánlom mindenkinek aki szereti a fiatalos, ifjúsági regényeket, vagy csak a pozitív motivációs regényt az feltétlen olvassa. 


Megrendelheted ide kattintva!
Megosztás a Google Pluson

0 Vélemény: