Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Patrick deWitt: Testvérlövészek

A szerző, Patrick deWitt 1975-ben született Kanadában, jelenleg az Egyesült Államokban él. A Testvérlövészek című, több díjjal is jutalmazott vadnyugati história az írnónak már a második könyve, de igazi hírnévre ezzel tett szert.
 
A Testvérlövészeket annak egyik főhőse, Eli, a fiatalabb Sisters fivér meséli el. Ő és bátyja, Charlie vadnyugati bérgyilkosok, akik az aranyláz idején Kaliforniába indulnak, „gazdájuk”, a Kapitány megbízásából, hogy kiiktassanak egy embert, aki állítólag meglopta őt. Hamar kiderül, hogy a két Sisters közül az idősebb – és erőszakosabb – a hangadó (a Kapitány meg is tette főnöknek); Eli-nak viszont egyrészt kicsit gyanús az új megbízás, másrészt akármilyen hihetetlen, alapvetően szelíd ember, aki szívesebben vezetne egy boltot, mint hogy embereket öldössön. Ám a munka az munka, el kell végezni – addig azonban még sok víz lefolyik az aranyrögökkel teli kaliforniai folyókon, és sok nem várt kaland történik hőseinkkel.

Habár a Testvérlövészeket a borítón Cormac McCarthyhoz és Rejtő Jenőhöz hasonlítják, egyik párhuzam sem állja meg a helyét: deWitt műve nem olyan szélsőségesen vicces, mint a Rejtő-könyvek – inkább egyszerre kedélyes és szomorkás a hangulata.

Libri Kiadó, 2990 Ft
Reactions